Forskel mellem versioner af "Shelter"

Fra SpejderWiki
Skift til: Navigation, Søgning
m (wiki, typo)
(mere)
 
Linje 1: Linje 1:
En '''shelter''' er en fast installation på en grund. En shelter er som oftest opbygget af tømmer. og kan sammenlignes med en [[bivuak]], idet den består af et gulv hævet ½-1m over jorden to vægge i hver længe og et skråt tag der giver en åbning i den ene side og lukker shelteren i den anden.
+
En '''shelter''' er en fast installation på en grund. En shelter er som oftest opbygget af tømmer. og kan sammenlignes med en [[bivuak]], idet den består af et gulv hævet ½-1m over jorden to vægge i hver længe og et skråt tag der giver en åbning i den ene side og lukker shelteren i den anden. Shelteren kan også have lodret bagvæg og en rygning parallelt med åbningen, så den får mere lighed med et lavt skur med en manglende sidevæg.
 +
 
 +
Skal shelteren benyttes til overnatning om vinteren, kan man med fordel lægge [[bålplads]]en, så strålevarmen kan varme shelteren op gennem åbningen. Blæsevejr og snestorme kan gøres udholdelige med en planke for den nederste del af åbningen, så man ligger i læ.
 +
 
 +
[[Skov- og Naturstyrelsen]] har ladet mange shelters bygge i de danske [[statsskov]]e som såkaldte primitive overnatningspladser - benyttelsen heraf er gratis og de kan ikke reserveres. De større lejrpladser - såkaldte ''[[spejderpladser]]'' - skal der tilladelse til fra skovvæsenet.

Nuværende version fra 15. jan 2007, 22:21